القانون التجاري هو فرع القانون المطبق لحل جميع النزاعات بين الأطراف وتنظيم العلاقات التجارية بين الأفراد. هذا الفرع من القانون ، الذي ينظم الحياة التجارية بأكملها ويحاول إبقائها تحت السيطرة ، هو شرط لا غنى عنه للتجارة الصحية.

في نطاق القانون التجاري التركي رقم 6102: الشراكات التجارية ؛ المساهمة ، الجماعية ، الوصية ، المحدودة والتعاونية ، التجار والأسماء التجارية ، اللوائح الخاصة بالإجراءات التجارية ، إلخ. تم تنظيم العديد من القضايا المتعلقة بالتجارة. يشمل أيضًا القانون التجاري ؛ يتم تحديد الأعمال التجارية والشركات والأوراق القابلة للتفاوض والنقل والتجارة البحرية والتأمين والمنافسة والملكية الفكرية وقانون سوق رأس المال باعتبارها فروعًا أخرى للقانون تندرج تحت مجال القانون التجاري.

اعتبارًا من 1 يناير 2019 ، تم تضمين جميع الدعاوى القضائية المتعلقة بالمستحقات التجارية والتعويضات في المنازعات التجارية في نطاق الوساطة ، وأصبح إلزاميًا تفضيل أنشطة الوساطة قبل التقديم على القانون التجاري في بلدنا. تستمر خدماتنا الاستشارية والتقاضي فيما يتعلق بالأعمال والمعاملات التجارية في محفظة واسعة ، بما في ذلك متابعة عملية الوساطة.

  • قانون المستندات القابلة للتداول
  • اتفاقيات الشراكة ،
  • قرارات مجلس المساهمين ، قرارات الجمعية العمومية ،
  • النظام الأساسي للشركة ،
  • تحويلات الأسهم
  • مطالبات الشركات
  • دعاوى منع التعدي على الاسم التجاري
  • الوكالة ، التوزيع ، التدقيق ، تنظيم العقود
  • تقرير العناية الواجبة القانونية (العناية الواجبة)
  • الإشراف على عقود البناء وتنظيمها
  • الإشراف على عقود شراء السلع والخدمات وتنظيمها
  • الإشراف على عقود البيع وتنظيمها
  • الإشراف على اتفاقيات الكفالة وتنظيمها
  • صياغة ومراجعة العقود التجارية

Sıkça Sorulan Sorular

Bir avukatla ilk görüşmenizde aşağıdakileri bekleyebilirsiniz:

Tanışma: Avukat kendilerini tanıtacak ve davanızdaki rolünü açıklayacaktır.

Hukuki meselenizin tartışılması: Davanızın ayrıntılarını avukatınızla görüşme ve aklınıza takılan tüm soruları sorma fırsatına sahip olacaksınız. Bu görüşme sırasında mümkün olduğunca açık ve dürüst olmanız önemlidir çünkü bu, avukatın durumunuzu anlamasına ve size en iyi tavsiyeyi vermesine yardımcı olacaktır.

Yasal sürecin açıklaması: Avukat, yasal süreci ve davanız ilerledikçe neler bekleyebileceğinizi açıklayacaktır. Bu, potansiyel sonuçların ve ortaya çıkabilecek risklerin veya zorlukların tartışılmasını içerebilir.

Ücretler ve faturalama: Avukat, gerekli olabilecek tüm peşin maliyetler veya avans ücretleri dahil olmak üzere ücretlerini ve faturalandırma uygulamalarını sizinle görüşecektir.

Sonraki adımlar: Avukat, süreçteki sonraki adımları ve nasıl ilerleyebileceğinizi tartışacaktır. Bu, takip randevuları ayarlamayı veya daha fazla bilgi toplamak için belirli eylemleri gerçekleştirmeyi içerebilir.

Her avukatın farklı olduğunu ve avukatınızla olan deneyiminizin davanızın özelliklerine bağlı olarak değişebileceğini unutmamak önemlidir. Bununla birlikte, genel olarak, avukatınızın endişelerinizi dikkatle dinlemesini ve nasıl ilerleyeceğiniz konusunda size açık, özlü tavsiyeler vermesini beklemelisiniz.

Bir davanın bir avukatla karara bağlanması için geçen süre, davanın niteliğine ve görüldüğü hukuk sistemine bağlı olarak büyük ölçüde değişebilir. Bazı vakalar nispeten hızlı bir şekilde çözülebilirken, diğerlerinin çözülmesi yıllar alabilir. Bir davanın çözüme kavuşturulma süresini etkileyebilecek faktörler, söz konusu yasal sorunların karmaşıklığını, kanıtların ve tanıkların mevcudiyetini, tarafların mahkeme dışında anlaşmaya istekli olmalarını ve hukuk sisteminde birikmiş davaları içerir. . Belirli bir davanın çözülmesinin ne kadar süreceğini tahmin etmek genellikle zordur, ancak deneyimli bir avukat, benzer davalar ve hukuk sistemi hakkındaki bilgilerine dayanarak, davanız için olası bir zaman çizelgesi hakkında size bir tahminde bulunabilmelidir.

Kendinizi mahkemede temsil etmenin hem artıları hem de eksileri vardır. Potansiyel artılardan bazıları şunları içerir:

Maliyet: Kendinizi temsil etmek, bir avukat tutmaktan daha ucuz olabilir.
Kontrol: Kendinizi temsil ederseniz, davanızın sonucu üzerinde daha fazla kontrole sahip olabilirsiniz.
Bilgi: Davanızdaki yasal konular hakkında iyi bilgi sahibiyseniz, kendinizi daha rahat temsil edebilirsiniz.
Bununla birlikte, dikkate alınması gereken birkaç potansiyel dezavantaj da vardır:

Yasal bilgi eksikliği: Yasal prosedürlere aşina değilseniz, davanıza zarar verebilecek hatalar yapabilirsiniz.
Zaman: Kendinizi temsil etmek zaman alabilir ve önemli miktarda çaba gerektirebilir.
Stres: Yasal bir konuyu ele almak stresli olabilir ve kendinizi temsil etmek bu stresi artırabilir.
Sonuç: Kendinizi temsil ederseniz, özellikle deneyimli bir avukatla karşı karşıyaysanız, istediğiniz sonuca ulaşamayabilirsiniz.

Kendinizi mahkemede temsil edip etmeyeceğinize karar vermeden önce tüm bu artıları ve eksileri dikkatlice değerlendirmeniz önemlidir. Bunun sizin için doğru karar olup olmadığından emin değilseniz, daha fazla tavsiye almak için bir avukata veya adli yardım kuruluşuna danışmak isteyebilirsiniz.

Davanız için bir avukat seçerken göz önünde bulundurmanız gereken birkaç önemli faktör vardır:

Uzmanlık: Davanızla ilgili hukuk alanında deneyim ve uzmanlığa sahip bir avukat seçmeniz önemlidir. Örneğin, bir ceza davasına karışıyorsanız, bir ceza savunma avukatı aramalısınız.

İtibar: Hukuk camiasında ve eski müşteriler arasında iyi bir üne sahip bir avukat arayın. Bir avukatın itibarını anlamak için referans isteyebilir veya çevrimiçi incelemeleri kontrol edebilirsiniz.

İletişim: İletişim kurmaktan kendinizi rahat hissedeceğiniz ve davanızın ilerleyişi hakkında sizi bilgilendirmeye istekli bir avukat seçmeniz önemlidir.

Ücret: Avukat ücretlerini göz önünde bulundurun ve bunların nasıl hesaplanacağını anladığınızdan emin olun. Bazı avukatlar saatlik bir ücret alırken, diğerleri sabit bir ücret veya beklenmedik bir ücret (herhangi bir uzlaşma veya kararın yüzdesi) alabilir.

Uyumluluk: Birlikte çalışırken kendinizi rahat hissettiğiniz ve sizin için iyi bir savunucu olacağına inandığınız bir avukat seçmeniz önemlidir.

Bir karar vermeden önce birkaç farklı avukatla görüşmeyi de düşünebilirsiniz, böylece tarzlarını ve yaklaşımlarını anlayabilir ve kimin yanında kendinizi en rahat hissettiğinizi görebilirsiniz.